Loading...

Fiberprojektet i hamn

Fiberprojektet inom Hummelstad byalag är nu i hamn. Skanova har tagit över driften av nätet.   Dagarna före julafton 2017 dansade pengarna in från Skanova till Hummelstad byalag. Det markerade ett efterlängtat slut för fibergruppen som arbetat med projektet sedan fyra år tillbaka.

Skanova har köpt nätet och tar över driften precis som planerat. Och Byalaget har kunnat betala tillbaka alla lån. Men det har tagit nära fyra år att nå dit och otaliga arbetstimmar för att lösa alla snåriga problem som uppstått under resan.

De flesta av oss har nog trott att allt har varit klart sedan lång tid eftersom vi har haft ett fibernät som fungerat felfritt sedan 2015, men det har varit långt ifrån klart för fibergruppen inom Byalaget. Vägen har kantats av många problem och förseningar som Byalaget inte har varit ansvarigt för.

−Därför känns det onekligen skönt att vi är i hamn, och vi har hållit budget nära nog på kronan, säger byalagets ordförande Alf Thellman, som dragit ett stort lass under de här åren.

Här kan du läsa hela artikeln om den mödosamma vägen till avslut och vad överlåtandet till Skanova betyder för dig.

Fiberprojektet i hamn

9 gillar

1 Comment

  • Erik 2 månader ago Reply

    Tack för allt arbete ni har lagt ner! Vi är väldigt nöjda över att få ha tagit del av nätet även här i Greby. God fortsättning på det nya året.
    /Erik

Leave a Reply